F
Forumowiczka5
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 9
Witam holenderski zakład pracy, w którym pracowałam przeszło 3 lata w lipcu tego roku oglosił upadłość. Byłam akurat na urlopie w Polsce, otrzymałam tel że nie mam już wracać do pracy bo nie ma do czego-nie dostałam wcześniej wypowiedzenia o pracę,po jakimś tygodniu dostałam list od syndyka. Pieniążki za czerwiec zostały mi wypłacone przez UWV, ponieważ firma była niewypłacalna. Dziś dowiedziałam się od pozostałych pracowników, że oprócz zaległej wypłaty UWV wypłaciło mi 1500euro w ramach odprawy czy coś takiego-każda z osób która otrzymała pieniądze nie potrafi jednoznacznie stwierdzić za co je otrzymała. I tutaj moje pytanie-dlaczego ja nie otrzymałam żadnych dodatkowych pieniędzy?Może trzeba było złożyć jakiś wniosek?Nie mam pojęcia. Dlatego szukam tutaj osoby, która mogłaby powiedzieć mi coś na ten temat i pomóc w załatwieniu tej sprawy-oczywiście nie za darmo!!!Poszukuję może jakiegoś Biura zajmującego się takimi sprawami,porady prawnika lub po prostu osoby znającej się na tym. Jestem z województwa wielkopolskiego,aczkolwiek mogłabym dojechać również do kujawsko-pomorskiego aby załatwić tę sprawę, ponieważ pieniądze bardzo by mi się przydały.Z góry dziękuje za czas poświęcony na czytanie mojego posta