N
Norwid16
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 13
Witam was wszystkich. Chcę ogłosić upadłość konsumencką bo próbuje wyjść na prostą po wielu latach popsutego życia przez moją rodzinę i głupoty. Mam długi i komorników, są też firmy windykacyjne. I mam problem najważniejszy z tym że parę dobrych lat temu zmarł mój dziadek i ojciec. Po ojcu nie dostałem nic ale po dziadku dostałem z bratem część ojca spadku. Spadek jest podzielony przez 7 osób( 7 część jest moja i brata na poł), w spadek wchodzi małe mieszkanie jakiś garaż i część lasu wszytko na mazurach. I teraz moje pytanie brzmi, czy jak złożę teraz sprawę o upadłość to reszta rodziny może mieć jakieś nieprzyjemnością z tego powodu? Czy moja część zostanie im jakoś zabrana czy ich części na tym nie ucierpią? Rodziną nie chce mnie spłacić a ja nie za bardzo chce się tego zrzekać na nich, bo moje długi to w dużej mierze przez ojca.Ale jeżeli ktoś ma na tym jakoś ucierpieć to będę zmuszony się zrzec tego wszystkiego aby nikt nie ucierpiał w tej sytuacji. Chce wyjść z długów zacząć wssytko od nowa i ułożyć sobie w końcu życie normalnie. Niestety teraz ciężko mi jest spłacać długi i pracować normalnie przez to co się dzieje na rynku pracy zwłaszcza w moim zawodzie(gastro).dlatego uciekam do szarej strefy bo gdzie nie pracuje to oferują mi umowę zlecenie a komornik zabiera duża czas wypłaty, a gdzie tu zapłacić mieszkanie i rachunki i jeszcze jakoś żyć z tego
. A więc proszę was o pomoc i może podpowiedzenie mi jak mam z tego jak najszybciej wyjść bo psychicznie już nie wytrzymuje. Pozdrawiam i miłego dnia życzę.