Upadlosc konsumencka ogloszona w Niemczech z objeciem dlugow w Polsce

• Autor wątku Autor wątku tomaszek30
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
T

tomaszek30

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
W listopadzie 2011 oglosilem upadlosc finansowa w Niemczech w ktora maja wejsc takrze dlugi z Polski.Moj adwokat przygotowujac cala procedure do sadu pisal listy do polski do moich wierzycieli i tylko od czesci dostal odpowiedzi na temat zadluzenia itd.,czesc nie odpowiedziala wogole ale np zus twierdzi ze nie moga odpowiedziec na zapytanie bo to jest nie zgodne z ich procedura itd.Te same odpowiedzi odeslali do sadu.Sad niemiecki twierdzi ze oni poinformowali wierzyciela o postepowaniu i powinien on ale nie mosi odpowiedziec w razie braku odpowiedzi zostaje on z suma 0.Dodam ze spelnilem wszystkie wymogi unijne tj oprucz polskiego paszportu i dlugow z polsa nie laczy mnie nic!!!!!!!!!Nawet jestem oficjalnie z Polski wymeldowany i jest o tym powiadomiony Urzad sarbowy .dziwi mnie postawa zus bowiem ustawa uni europejskiej a takrze Polska mowi wyraznie ze :sadem upowarznionym do przeprowadzenia postepowanie jest sad tego kraju gdzie mam swoj punkt zyiowy w moim przypadku niemcy ,procedura i pisma ,korespondencja jest prowadzona w jezyku sadu ktory przeprowadza to postepowanie.I po 6 latah dlugi zostaja umozone .Sad Niemiecki dziwi sie stanowisku polskiego ZUS gdyz wyglada na to ze pani odpowiedzialna za wiindykacje nie zna przepisow .Sad niemiecki twierdzi ze to juz ie moj problem bo ja i oni dopelnilismy wszystkich formalnosci z naszej stron zgodnie z dyrektywami EU ktore sa takrz wiazace dla Polski!!!!

Ale strzezonego pan Bog strzeze i wole sie upewnic czy po uplywie 6 lat zus moze dalej domagac sie splaty dlugu nie na terenie Niemiec ale np jak odziedzicze cos w spadku po rodzicach .Z pisma i wyroku sadowego z niemieckiego sadu jest napisane ze ten wyrok obejmuje wszystkie moje zloszone do sprawy dlugi z UE.Ja nie moge sie starac o uznanie wyroku niemieckiego przez sad polski bo to moze tylko zrobic syndyk(sad) niemiecki ja nie mam do tego prawa.Syndyk jednak tego nie zrobi bo w polsce nie posiadam niczego nawet zameldowanie czyli nie mozna wszczac postepowanie wtornego likwidacyjnego.

Prosze o podpowiedz co mam dalej robic czy poprostu to przyslowiowo olac ,bo ie bede teraz sie ciagal z zus po sadach bo to koszty a jestem bankrutem!!!!!Czy moze juz ktos mial taka sytuacje !!!To jest ta sama sytuacja jak ogloszenie bankructwa w Angli z obejciem dlugow polsce:

Powrót