Upadłość konsumencka po nowemu

• Autor wątku Autor wątku Dariaxn
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

Dariaxn

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam,
Dowiedziałam się o zmianie ustawy o upadłości konsumenckiej. Jednak nie znalazłam wystarczająco jasnych wytycznych.
Jestem dłużniczką kilku wierzycieli. Wszystkie te długi zaciągnę łam podczas trwania związku z ojcem swoich dzieci, i na jego wyraźne żądania. Później zostałam z długami i dziećmi sama. Płaciłam zobowiązania dopóki mogłam, starałam się, ale nie dałam rady. Mam kilku komorników -to było kilka raczej nie zbyt dużych pożyczek. Spłacam zadłużenie z pensji -zajęcie egzekucyjne, jednak kwota spłat jest tak mała, że długi mi rosną zamiast maleć. Czy mam szansę na ogłoszenie upadłości konsumenckiej?

Podpisuję się pod prośbą Dariaxn - potrzebne byłoby jakieś podsumowanie zmian w przepisach. Zainteresowanych będzie sporo.
Byłby ktoś chętny zająć się takim wnioskiem w Nowym Sączu ???
Proszę o wiadomości na PRIV.

również jestem zainteresowana tematem.
Czy upadłość konsumencką może ogłosić osoba która miała zadłużenia z tytułu działalności gospodarczej (usługi telekomunikacyjne,faktury,podatki,zus,vat) a działalność była przez 2 lata zawieszona i obecnie od 2 lat zamknięta?
W tym czasie zaistniały zadłużenia kredytowe wobec banków-prywatne,debet na koncie.
Jak założycielka tematu,zobowiązania powstały podczas małżeństwa,a że mąż poszedł z kochanką to długi zostały..tak samo jak dzieci. Tyle,że ja nie mam wcale dochodów :(

Widzę, że jednak tutaj nie otrzymam informacje na ten temat.
Dziękuję, pozdrawiam

Powrót