Upadłość Konsumencka - Problem z US

• Autor wątku Autor wątku stosikpiotr15
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

stosikpiotr15

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
15
Witam serdecznie
Mam pewien klopot sytuacja wygląda tak że w Grudniu 2016 r ogłaszałem upadłość (trwa w tej chwili postępowanie - jest syndyk)
W 2017 r przyszło zajęcie komornicze z tytułu niezapłaconych śmieci były one w liście długów upadłościowych. Urząd Skarbowy w 2017r. Po otrzymaniu od syndyka informacji przysłał list iż umorzył postępowanie kwoty za śmieci. Po rozliczeniu w roku 2018r. Urząd Skarbowy wysłał mi pismo z informacją o zajęciu innej wierzytelności pieniężnej czy mam się czego obawiać? Przekazałem pismo synykowi. Pozdrawiam

pismo z informacją o zajęciu innej wierzytelności pieniężnej
za jakie należności? co jest w tytule wykonawczym i na zajęciu? To należności, które miały termin płatności przed ogłoszeniem upadłości?

Umową z firmą wywożąca śmieci została rozwiązana że względu że starostwo zmieniało firmę zajmującą się odpadami
Jeszcze przed upadłością zaś firma dopatrzyła się że coś było nie zapłacone i podałem to do wniosku są to 4 faktury po 25 zł na tytule wykonawczym jest zajęcie zwrotu z podatku który i tak w trakcie postępowania wchodzi w skład masy.
Zanim była upadłość konsumencka owe śmieci były płacone w tzw kratkę.

stosikpiotr15 napisał:
Umową z firmą wywożąca śmieci została rozwiązana że względu że starostwo zmieniało firmę zajmującą się odpadami
Jeszcze przed upadłością zaś firma dopatrzyła się że coś było nie zapłacone i podałem to do wniosku są to 4 faktury po 25 zł na tytule wykonawczym jest zajęcie zwrotu z podatku który i tak w trakcie postępowania wchodzi w skład masy.
Zanim była upadłość konsumencka owe śmieci były płacone w tzw kratkę.

To wszystko strasznie fajnie, ale dopóki nie dowiemy się co do jakiej należności prowadzona jest egzekucja (przede wszystkim czy jest składnikiem masy upadłości), to odpowiedź na pytanie
czy mam się czego obawiać?
brzmi: być może.

Została zgłoszona przed tą firmę że ja chcą odzyskać do syndyka.

Co więcej do syndyka i do US również w tamtym roku

Powrót