UPC - odgórne naliczenie opłat

• Autor wątku Autor wątku annamaria79
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

annamaria79

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Dnia 8 sierpnia br. podpisałam nową umowę z UPC. Konsultantka poinformowała mnie o promocyjnym pakiecie HBO i pakiecie bezpieczeństwa, który dostaje na okres miesiąca bezpłatnie. Poinformowała mnie również, że w ciągu promocyjnego miesiąca mogę w dowolnym dniu zrezygnować z promocyjnych usług. W razie braku takiej informacji za każdy dodatkowy dzień powyżej miesiąca zostanie naliczona kwota zgodna z ich cennikiem korzystania z usług dodatkowych.

Jako, że nie byłam zainteresowania promocyjnymi pakietami, zadzwoniłam dziś z informacją, że proszę o odłączenie promocyjnych usług. Jakie było moje zdziwienie, kiedy dostałam maila z kwotą faktury do zapłaty o 30 zł większą. Zadzwoniłam ponownie na infolinię i usłyszałam, że UPC odgórnie nalicza opłaty za cały miesiąc - przyjmując z góry, że nie zrezygnuje z usług dodatkowych.

Oczywiście po mojej rezygnacji nastąpi korekta następnej faktury - zostanie pomniejszona o tą kwotę, ale obecną fakturę mam zapłacić taką jak mi wystawili.

Moje pytanie brzmi:
Czy bez poinformowania mnie o odgórnych opłatach za cały miesiąc w którym kończy się promocja, operator może naliczyć dodatkowe opłaty?

Od dziś promocyjnych pakietów nie mam ale i tak muszę uiścić za nie opłatę jakbym korzystała z nich do końca miesiąca. Nic ich nie obchodzi, że o rezygnacji z pakietów poinformowałam ich ''o czasie''.

Powrót