UPC usługa niezgodna z ustaleniami

• Autor wątku Autor wątku kroliczek007
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

kroliczek007

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
12
Witam serdecznie,

Dotychczac byłam klientem UPC, prócz standardowego pakietu użytkowałam również pakiet HBO, umowa się skończyła postanowiłam podpisać nową, na nieco bardziej atrakcyjnych warunkach ale z zachowaniem obecnej ilości programów. Atrakcyjność miała polegać głównie na szybszym internecie i niższej nieco cenie.

Wszystko odbyło się telefonicznie, uprzejmy Pan poinformował mnie że w nowym pakiecie zostaje to co było dotychczas a zmienią się jedynie parametry przesyłu danych interentowych oraz otrzymam dostęp do oferty HBO GO (tu warunkiem korzystania jest oczywiście aktywny pakiet podstawowy programów HBO który zgodnie z ustaleniami miał pozostać w mojej usłudze). Aktywowanie nowego pakietu również odbyło się zdalnie, nie otrzymałam nowej umowy, (może przyjdzie pocztą?), ale akurat o to nie pytałam.

Gdy nowy pakiet się aktywował, na email dostałam potwierdzenie aktualnej usługi, wraz z dostępem (kluczem i hasłem) do platformy HBO GO.

Niestety okazało się że fizycznie HBO jest zablokowane, dzięki czemu nie mam róweniż dostępu do HBO GO. Na infolini poinformowano mnie że w tym pakiecie który posiadam nie ma HBO i że w dniu aktywowania mojej usługi, pakiet HBO został mi włączony by zaraz później wyłączyć go z mojego konta. I oczywiście nikt nie wie dlaczego tak sie stało.

Jak działać? Na co się powoływać? Będę wdzięczna za pomoc.

1. Reklamować.
2. Na zawartą telefonicznie umowę.

Powrót