Upłynął termin odpowiedzi sprzedawcy na reklamację i dalej cisza.

• Autor wątku Autor wątku modessef1
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

modessef1

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Dzień dobry, Bezpośrednio przez polski sklep firmy *** zakupiłem telefon dnia 19.12.2020. Zakup na FV jeśli to może mieć znaczenie. Po pierwszym uruchomieniu telefonu zobaczyłem, że ma mniej pamięci RAM niż deklarowano na stronie produktu w ich sklepie. Od razu, tego samego dnia zgłosiłem reklamację informując, że chcę otrzymać produkt o zamawianych parametrach albo zwrot pieniędzy. Minęło już ponad 30 dni, a ze strony sprzedawcy nie ma żadnej odpowiedzi. Żeby nie czekać dłużej dnia 14.01.2021 zgłosiłem zwrot produktu. *** deklaruje, że w przeciągu 3 dni roboczych przeprowadzi wstępną weryfikację zwrotu i poda niezbędne dane do wysyłki towaru. Po raz kolejny nie wywiązali się z terminu. Telefon od momentu zgłoszenia reklamacji jest przeze mnie nieużywany. Jakie kroki prawne mogę podjąć w celu odzyskania pieniędzy za towar niezgodny z zamówieniem?
moderacja

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Jakie kroki prawne mogę podjąć w celu odzyskania pieniędzy za towar niezgodny z zamówieniem?
Wezwać pisemnie do ustosunkowania się do reklamacji. Następnie pozostanie pozew sądowy.

Powrót