Upomnienie do opłaty parkingowej po 4 latach ?

• Autor wątku Autor wątku martin1984r
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

martin1984r

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Dziś, to znaczy 23.02.2010r. dowiedziałem od Zarząd Dróg i Transportu w Łodzi z upomnienia do uiszczenia zapłaty 50zł plus koszty upomnienia 8.80zł za brak opłaty parkingowej w strefie płatnej. Zdarzenie miało miejsce jak wynika z upomnienia 31.03.2007r. W tym czasie opłatę pobierał pracownik, który podchodził w chwili kiedy kierowca parkował. W moim przypadku nie było komu uiścić opłaty bo nie było pracownika.

Nie ma pracownika, nie opłaty ale upomnienie po 4 latach jest. Jakie są możliwości wyjścia z tej sytuacji? Uważam ze to jest nad użycia. Bardzo proszę o poradę.

Pozdrawiam
Marcin W.

Opłatę można egzekwować do 5 lat wstecz. Skoro parkowałeś w Strefi Pałtnego Parkowania należało wnieść opłatę, choćby u innego parkingowego.

Kiepskie to forum jeśli są tak kiepskie odpowiedzi, sorry ale jeśli masz udzielać takich rad, to może mój temat sobie odpuść bo nic nie wniosłeś.
Po pierwsze opłata nie była wniesiona ze względu na to że było szkoda jakieś tam 2zł od godziny, tylko nie było człowieka , który tam powinnien być, więc powinnienem chodzić po innych ulicach i szukać łaskawca od kwitków parkingowych, człowieku zastanów się na tym co piszesz! Wszyscy, którzy jedzą autem pamiętają swojego czasu jak to było z tymi panami tzw "parkingowymi", nie pozwoliłby za parkować beż opłaty, albo był tak na tarczywy ze dla świętego spokoju człowiek płacił. Albo później dochodził jak człowiek wracał do auta, aby zapłacić. Po drugie nie miałem zadnej informacji o tym, i po 4 latach i jakieś upomnienie przysyłają i liczą koszty jeszcze za upomnienie, które pierwszy raz co kolwiek dostałem od nic i jeszcze za tą liczą to chyba jest coś nie tak no nie ? To jest ferr że 4 latach im się coś przypomniało i jeszcze dodatkowe koszta mam płacić ? Trochę zdrowego rozsądku człowieku. Licze na bardziej poważne posty a nie złote myśli.

Powrót