Upomninie o zapłatę

• Autor wątku Autor wątku Misio1849
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

Misio1849

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
19
Witam dostalam upomnienie od Alekum, ze nie zaplacilam Edition Atlas za zamowienie. Owszem zgodzilam sie na przesylke od Edition Atlas, jednak ta przesylka nigdy do mnie nie dotarla. teraz Alekum chce ode mnie 165zl, za cos co do mnie nie dotarlo. Mam zaplacic do 10 lutego. Oczywiscie tego nie zrobie, ale co mam zrobic, napisac maila do Alekum z tym ze nie zamierzam zaplacic za cos co do mnie nie dotarlo. Dodam ze list od Alekum przyszedl listem zwyklym, bez zadnych podpisow. Starsza mnie dalszymi konsekwencjami. Czekam na wasze odpowiedzi.

czekać na dalsze ruchy Alektum a pisemka od nich do swoich akt lub jak kto chce do kominka na rozpałkę,

dziś dostałam kolejne pisemko od Alekum, wezwanie do zapłaty. Jesli nie zapłacę sądownie wyegzekwuja kwotę. Co robić, wyslali zwyklym, bo na kopercie nie ma pieczatki ze polecony. Czy skontaktowac sie z nimi i powiedziec ze nie zaplace bo nic nie otrzymalam czy czekac dalej?

miałam podobny przypadek.............to się ciągnie chyba już 10lat -tylko nazwa firmy się zmienia...A to,że im mówiłam,że nic nie otrzymałam....to dla nich nieważne .
Listy wrzucane są do skrzynki,więc żadnego potwierdzenia nie mają że odbiorca otrzymał pismo.Jak dla mnie to szukanie naiwnych.Może ktoś się przestraszy i wpłaci sumkę za coś czego nie było.
a jak podasz telefon to będą Cię nękać.Zadzwonić możesz ale z zastrzeżonego nr.tel

Grazyna40 napisał:
dziś dostałam kolejne pisemko od Alekum, wezwanie do zapłaty. Jesli nie zapłacę sądownie wyegzekwuja kwotę.
czekaj na dalsze ruchy, nie panikuj a nerwy trzymaj na wodzy,

Powrót