uporczywy sąsiad

• Autor wątku Autor wątku zbysiu34
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Z

zbysiu34

Użytkownik
Odpowiedzi
50
Witam, nie wiem czy to dobry dział jak coś, to proszę przenieść do odpowiedniego. Od ponad 2 miesięcy mam problem z uporczywym sąsiadem w mieszkaniu socjalnym, który robi imprezy całonocne, w ciągu dnia, jak mu się uwidzi, bo nie ma stałej pracy, do tego mieszka z dziewczyną, która prawdopodobnie nie jest zgłoszona w gminie, tak wywnioskowałem z kłótni, które często się u nich odbywają. Głośna muzyka, głośne rozmowy, krzyki, odgłosy orgii, które generuje razem ze swoją dziewczyną, lub dziwkami, które od czasu do czasu sprowadza. Byłem tam kilka razy go upomnieć, ale bezskutecznie, aż w końcu postanowiłem wzywać policję, mam też nagrania od 2 miesięcy audio, video, które dokumentują to wszystko. Niedawno postanowiłem pójść na policję i złożyć zawiadomienie o wykroczeniu, czyli uporczywe nękanie i przekazałem im wszystkie dowody, sprawa trafi prawdopodobnie do sądu. Po tym wezwałem znowu policję do niego jak było zakłócanie ciszy i tym razem nie wytrzymał, groził mi, że mnie zaj**ie, a także przyszedł pod moje drzwi, walił w nie i domagał się, żebym wyszedł. Wezwałem policję, zawinęli go na izbę wytrzeźwień po czym rano zgłosiłem na policji tydzień temu zawiadomienie o groźbach karalnych i że mi walił w drzwi do mieszkania co też nagrałem i przekazałem policji. Na razie obie sprawy o wykroczenie i groźby karalne są w toku, bo zgłaszałem to nie dawno, ale chcę też iść do gminy. Nie wiem czy on ma mieszkanie własnościowe, czy socjalne jak ja, ale czy mogę wnioskować do gminy, żeby rozwiązali z nim umowę? Łamie regularnie od dawna sporo punktów regulaminu jaki wisi na klatce, dodatkowo jest niebezpieczny i groził mi śmiercią, jakie pismo mam napisać do gminy? Oczywiście pójdę tam osobiście i też pogadam z nimi, ale proszę mi pomóc co mam napisać. Dowody też mogę dostarczyć gminie na pendrive w postaci nagrań audio i video.

Powrót