upoważnienie

• Autor wątku Autor wątku anetka1975
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

anetka1975

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
5
Mój konkubent przebywa w ZK i będzie tam jeszcze 1.5 roku ,
mam ogromny problem z załatwieniem wielu spraw np: w Urzędzie Skarbowym , banku, spółdzielni mieszkaniowej itd. Czy w takim układzie wystarczy mi jedno ogólne upoważnienie ? jak ono ma wyglądać i co powinno zawierać ?
Aneta

ja na przyklad nie rozumię?
nie jesteście formalnym związkiem- po co Ci jego Urząd Skarbowy?
i zalezy do czego ma Cię upowaznić?

tylko czy mu dadza dowod osobisty bo na upowaznieniu powinien byc napisany nr.dowodu seria i pesel.

Ja mam upoważnienie ,a dokładniej pełnomocnictwo notarialne, które sporządza notariusz,jedzie z nim do ZK do twojego konkubenta on sie zapoznaje i jesli nie ma nic przeciwko zebys zostala jego pełnomocnikiem to jest to bez problemu Ja tez jestem pełnomocnikiem u mojego konkubenta który przebywa w AŚ, mam pełnomocnictwo głównie na reprezentowanie firmy, ale jest to pełnomocnictwo ogólne i jest w nim również zaznaczone reprezentowanie przed bankami,urzedami,itp. czyli wszystkie sprawy w urzedach, w spółdzielniach mieszkaniowych,bankach i nawet odbieranie awizo na poczcie można bez problemu odebrac. Radze znalezc dobrego notariusza ktory pojedzie do Zk, porozmawiac z konkubentem na ile sie zgodzi, i napewno bedzie ok.
powodzenia

bardzo dziękuje wszystkim za pomoc
i pozdrawiam

Jutro sie okaże na ile jest skuteczne moje upoważnienie
w banku .
Pozdrawiam

czy moj konkubent moze napisac upowaznie w zk i wysłac mi je pocztą? bez tego nie mogę rozwiazać umów ktore on zawarł (umowa najmu oraz umowa z telewizją kablową i internet)co powinno sie znaleść w takim upowaznieniu?

tak może wysłać pocztą - nie ma to zbytniego znaczenia. jeśli chodzi o treść ,
to moje upoważnienie zawiera : datę pełne dane osobowe moje i mojego konkubenta(imię , nazwisko, PESEL, NIP , adres zamieszkania zgodny z dowodem osobistym) i musi być koniecznie napisane ,że on Cię upoważnia do prowadzenia wszelkich jego spraw urzędowych. Całe upoważnienie musi być podpisane przez jego wychowawcę wraz z jego pieczątką .Potrzebne jest do tego zaświadczenie z ZK , iż faktycznie jest on osobą osadzoną - to wydaje ZK na prośbę osadzonego .
Powodzenia życzę i jeśli tylko będę mogła jeszcze w czymś pomóc
to bardzo chętnie to zrobię .Trzymaj się ciepło mimo , iż wiem ,że
nie jest Ci łatwo .

dzięki wielkie :) ja wiekszości z nas nie jest łatwo

Powrót