K
kaaas.pol
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 4
Moje pytanie dotyczące pracy w przedszkolu, w czerwcu 2016r. ukończyłam licencjat z Filologii Polskiej. Studia o spacjalności język polski, że specjalizacją nauczycielską. Na studiach odbyłam 150godzin praktyki pedagogicznej ( w tym 30 godzin ogolnopedagogicznej), obecnie kontynuuję studia magisterskie, na kierunku Wychowanie Przedszkolne i Wczesnoszkolnej. Od miesiąca pracuję w prywatnym przedszkolu, na stanowisku pomoc przedszkolna. Usłyszałam od dyrektora placówki, że bez tytułu magistra, nie posiadam kwalifikacji do pracy z dziećmi. Tu pojawia się moje pytanie, w suplemencie jest zapisane " Posiadane kwalifikacje oraz uprawnienia zawodowe: uzyskany dyplom oraz tytuł zawodowy licencjata(j. polskiego) uprawnienia do zatrudnienia na stanowisku nauczyciela języka polskiego w szkołach podstawowych oraz podjęcia różnych form pracy pozalekcyjne." Dlaczego nie mam możliwości, do pozostawiania sama z dziećmi w wieku przedszkolnym, jeśli mam uprawnienia do nauczania języka polskiego? Czy dopiero po ukończeniu studiów magisterskich, mogę pozostawać sama z dziećmi oraz prowadzić zajęcia dydaktyczne?