Witam.
Myślę ,że pytanie które zadam zaciekawi wiele osób m.in. tych którzy mają zamiar zapisania się na kurs obsługi wózków widłowych jak i tych którzy sa w trakcie jak również tych co go ukończyli.
Zapisałem się na kurs wózków widłowych i na pierwszych zajęciach dowiedziałem się ,że na 15 godzin oferowanych przed zapisaniem się na kurs instruktor już zmniejszył ilośc tych godzin do 45 min lekcyjnych.Czyli z 900 minut które miałbym odbyc juz spadła ta liczba do 675.
Ale to nie wszystko na kolejnych (drugich )zajęciach doszło kilka nowych osób
a instruktor po raz kolejny zmniejsza tę liczbę mówiąc że na cwiczenia praktyczne bedziemy chodzic po 3 osoby z czego jak samo wynika z 15 godzin oferowanych przez szkołę spadło do 5 godzin zegarowych na osobę( dziś jeszcze nie wiem czy nie na 45 min na osobe) .
I teraz moje pytanie.
Czy liczba godzin na przeszkolenie operatorów wózków widłowych jest może uregulowana w jakiejś ustawie?
Czy instruktor ma możliwośc zmniejszania jest dowolnie? Pragne zaznaczyc że prawie kazda firma zajmujaca sie szkoleniami zapewnia 15 godzin (chociaż nie wiem jak to wyglada w rzeczywistości)
Krótko mówiąc pytam czy działają oni legalnie czy też dopuszczają sie oszustwa wobec słuchaczy?