Uprowadzienie syna do Niemiec

• Autor wątku Autor wątku d1b1
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

d1b1

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
26
Mam wielki problem.

Moja zona Polaka uprowadzila z Holandii do Niemiec naszego syna z pochodzeniem Niemieckim.
Pod pretekstem pomocy siostrze ktora spodziewa sie dziecka.Wiec juz urodzila a zona oswiadczyla ze juz niewraca do nas do Holandii. Mamy jeszcze dwie coreczki blizniaczki.

Prosze co mam zrobic i gdzie aby odzyskac syna? On jest tylko przepustka na pozostanie w Niemczech. Socjal i jakies tam

u nas w niemczech takie sprawy zglasza sie na Policji, w Ausländerbehörde i w Jugendamcie. Ale co mi jest znane to panska zona ma prawo pobytu w niemczech do trzech miesiecy z zameldowaniem u siostry. W takich sprawach proponuje sie najpierw na Policji poinformowac lub z adwokatem.
Zycze powodzenia w odzyskaniu synka.:ok:

Dziekuje za rade. Mam zamiar jutro zadzwonic do ambasady i tam conieco sie popytac. A nastepnie adwokat.

Moja zona Polaka uprowadzila z Holandii do Niemiec naszego syna z pochodzeniem Niemieckim

Jeżeli dziecko ma paszport niemiecki to twoja żona może zamieszkać w Niemczech legalnie do pełnoletniości syna. Otrzyma ona pomoc państwa w wychowaniu dziecka a tobie przez Jugendamt” może ograniczyć widzenie z synem itd.:

Ostatnia edycja:
marian1 napisał:
Jeżeli dziecko ma paszport niemiecki to twoja żona może zamieszkać w Niemczech legalnie do pełnoletniości syna. Otrzyma ona pomoc państwa w wychowaniu dziecka a tobie przez Jugendamt” może ograniczyć widzenie z synem itd.:

Moze troche uzupelnie tego posta.
Na podstawie decyzi sadu w NL,moja eks przywiozla syna po 3 miesiacach z powrotem do domu w Holadnii. Sprawa toczy sie juz od lutego i jesli wszystko sie ulozy to do konca roku bede rozwiedziony. Dzieci przebywaja wciaz ze mna na terene Holandii, a eks niedlugo urodzi pierwsze ze swego nowego zwiazku, przebywa tera na teretorium PL. Dlatego tez tak predko uciekala z NL...Tak sie to czasami maci w naszym zyciu...

Powrót