Uprzejmie prosze o pomoc, pilne.

• Autor wątku Autor wątku marcinowski23
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

marcinowski23

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam serdecznie. Z gory przepraszam jezeli temat zostal zamieszczony w nieodpowiednim dziale lub byl wielokrotnie poruszany.
Zwracam sie z prosba o pomoc. Przebywam na terytorium Niemiec. Tydzien temu jadac transportem niemieckim, zostawilem (zgubilem) plecak, wraz z portfelem, pieniedzmi, dowodem osobistym i paszportem. O w/w fakcie powiadomilem firme transportwa lecz kierowca niczego nie znalazl. Na nastepny dzien udalem sie na komisariat ppolicji w celu zgloszenia tego faktu. Policja po zweryfikowaniu kilku rzeczy wystawila mi dwustronnicowy dokument wraz z opisem sytuacji wraz z zagubionymi rzeczami. Na dzien dzisiejszy nie posiadam zadnego dokumentu tozsamosci a chce wyrobic paszport w jednym z polskich konsulatow RP w Niemczech. Moje pytanie brzmi ; czy i w jaki sposob bede mogl potwierdzic moja tozsamosc w Ambasadzie lub Konsulacie, gdy nie posiadam dowodu osobistego. Mam nadany numer PESEL, a jedynym dokumentem jaki posiadam jest ksiazeczka wojskowa i papier wystawiony przez niemiecka policje. Dziekuje serdecznie za pomoc i pozdrawiam, Marcin.

Proszę zadzwonić do polskiego konsulatu w Berlinie pod numer 0049 30 22313209 i porozmawiać z bardzo życzliwym i rzeczowym panem konsulem. On poradzi i pouczy, co dalej robić.

Pozdrawiam

JB

Powrót