Ups kurier dostarczył paczkę i nie pobrał opłaty !

• Autor wątku Autor wątku damian354
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
D

damian354

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
7
Firma UPS mam kłopot pomoże ktoś postaram się opisać zaistniałą sytuacje

1 Zamówiłem radio z chin okazało się ze paczka została nadana UPS

2 Dzwoni do mnie agencja celna wysyłam potwierdzenie na kwote 88 funtów w tym 39 funtow przesyłka

3 Przyjezdza kurier zostawia paczke składam podpis na terminalu odebrano

Żadnych informacji o ewentualnych kosztach

4 Za kilka dni przyjezdza ten sam kurier i robi mi awanture że nie zapłaciłem za paczke i że to Ja mam wiedzieć że trzeba zapłacić i że dawaj pieniądze stara się to na mnie wymusić. Przez to mam złe relacje z innymi lokatorami.

5 Kolejne że tłumaczyłem od czego jest nr telefonu i że czemu nachodzi mnie na terenie prywatnym Ja wynajmuje pokój i nie życzę sobie czegoś takiego by nachodził moich włascicieli itp

5 Okazuje się że faktura wystawiona wartość na 121 GB na bagatela 278 zł czyli przekracza wartość przedmiotu w tym przypadku nigdy bym tej paczki nie odebrał

6 Dzwoniłem do UPS kobieta powiedziała że u nich jest że wartośc jest 30$
i że to jest błąd kuriera że dał mi tą paczkę

7 Ups Celny dzwoni że to tak ma być i już i że oni liczyli od 88 GB i że 90 pare zł to jest za magazyn gdzie w żadnej firmie nigdy nie ponosiłem takich kosztów

Uprzedzam przed tą firmą z dhl takich problemów nie miałem nie zostałem poinformowany o kosztach a teraz stara się na mnie wymusić zapłatę z którą się nie zgadzam

Przepraszam że opisuje to tak chaotycznie ale nerwowo mnie to strasznie wykańcza taka sytuacja

DUBEL. Odsyłam do §24 tiret 6 Regulaminu FP!
Wyjątkowo zamykam pierwszy wątek.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót