Urlop - staż

• Autor wątku Autor wątku PseudoAldonka
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

PseudoAldonka

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam.
Z końcem kwietnia kończe staż w Urzędzie Pracy. Wiem już także, że staż ten będę miała przedłużony o kolejne 3 miesiące, czyli do końca lipca. Nie wykorzystałam jeszcze żadnych przysługujących mi dni wolnych. Zastanawiam się, czy istniałaby możliwość przerzucenia tych dni urlopu za okres luty - kwiecień,na kolejny staż/przedłużenie stażu. Czy jednak pod koniec kwietnia będę musiała wykorztstac urlop?

Ostatnia edycja:
PseudoAldonka napisał:
czy istniałaby możliwość przerzucenia tych dni urlopu za okres luty - kwiecień,na kolejny staż/przedłużenie stażu.
Przede wszystkim proszę sprecyzować czy jest to przedłużenie okresu odbywania aktualnego stażu czy jest to nowy staż. Raz Pani pisze o przedłużeniu stażu, a raz o kolejnym stażu, więc jak jest naprawdę. Będzie chociaż jeden dzień przerwy?
To istotne, aby móc udzielić Pani odpowiedzi na zadane pytanie.

Przepraszam za niedokladność. Oczywiscie chodzi mi o przedłużenie stażu bez żadnej przerwy.

W sytuacji kiedy staż zostaje przedłużony, dni wolne można kumulować i wykorzystać później - byle tylko przed końcem stażu.
Proszę się najpierw upewnić czy staż faktycznie zostanie przedłużony (decyzję na ten temat podejmuje PUP), żeby nie było przypadku, że Pani skumuluje dni wolne i ostatecznie nie będzie ich kiedy wybrać jeśli decyzja PUP byłaby negatywna.

Dziękuję bardzo za informację.

Powrót