Urlop wypoczynkowy

• Autor wątku Autor wątku Kiniaczek123
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

Kiniaczek123

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
7
Witam .
Proszę o informację na temat faktu czy pracodawca w UK może zabronić kumulowania urlopu?

Obecnie pracuję przez Agencję pracy w jednej z firm. Pracownicy biorą urlopy kiedy im się podoba. Nie mniej jednak zachowane są pewne reguły np : nie wszyscy w tym samym czasie, maksymalnie 2 osoby (fakt ustalony przez firmę ).

Złożyłam wniosek urlopowy na 12 dni ( nadmieniam że pracuje w shifcie 4/4 , tj 4 dni po 12, a kolejne 4 wolne ). Dziś zostałam poinformowana przez team leadera , że nie mogę wziąć więcej niż 8 dni urlopu skumulowanego.

Dziękuję za informację jak uporać się z tym tematem, i ewentualnie na jaki zapis się powołać ponieważ moim zdaniem jest to łamanie praw pracownika.

pozdrawiam K.

W UK obowiazują przepisy tam obowiazujące

zamieściłam posta w błędnym dziale

proszę o przesunięcie do prawa w Wielkiej Brytanii zależy mi na szybkiej odpowiedzi

pozdrawiam

Witam, mam takie pytanie ile przysługuje mi, czy w ogóle przysługuje urlop wypoczynkowy? Ukończyłam w 2014r. studia, potem załapałam się na staż z UP od 30.09.2014r.- 30.12.2014r., w 01.01.2015r. przez ten miesiąc byłam na umowie o pracę na pół etatu, od 01.02.2015r. do 30.04.2015r. będę przez ten czas na całym etacie.

Kiniaczek 123 - sprawdz umowe- pracodawca ma prawo ci odmowic urlopu - m.in dlugosci urlopu - dotyczy to juz m.in jaki zawod wykonujesz, czy ktos nie ma urlopu w dalszym terminie, czy to jest okres gdzie pracodawca nie wyda urlopu ze wzgledu na zlecenie czy inne zoobowiaznioa firmy.

Pracodawca musi ci udzielic urlopu ile chce i kiedy chcesz, idz sie z nim klocic.

Kiniaczek123 napisał:
zamieściłam posta w błędnym dziale

proszę o przesunięcie do prawa w Wielkiej Brytanii zależy mi na szybkiej odpowiedzi

pozdrawiam

alicia13 napisał:
Kiniaczek 123 - sprawdz umowe- pracodawca ma prawo ci odmowic urlopu - m.in dlugosci urlopu - dotyczy to juz m.in jaki zawod wykonujesz, czy ktos nie ma urlopu w dalszym terminie, czy to jest okres gdzie pracodawca nie wyda urlopu ze wzgledu na zlecenie czy inne zoobowiaznioa firmy.
Potwierdzam te slowa. Sprawdzic umowe o prace i warunki urlopowe.

Powrót