urlop

• Autor wątku Autor wątku LILO80
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
L

LILO80

Użytkownik
Odpowiedzi
125
jak to jest z urlopem w zk??
bo cos czytalam gdzies ze mozna miec przepustki i ze mozna miec urlop na jakiej on jest zasadzie i kiedy przysluguje
czy sa to 2 tyg?? i czy 7 dni na wolnosci i 7 w zk??

Urlop przysługuje po roku pracy. Jest to 14 dni roboczych. Jeżeli chodzi o wyjście w tym czasie na przepustki, to jest to możliwe. Mój C jest osadzony na P2. W pierwszym tygodniu urlopu wyszedł na 5 dni przepustki losowej, a w drugim tygodniu na 2 dni z przepustek wielodniowych, które mu przysługują po otwarciu grupy przepustkowej.

czyli mam nadzieje ze sie juz nie zalapiemy:P:P:P

art. 124 & 1 kkw " Skazanemu zatrudnionemu odpłatnie na podstawie skierowania do pracy lub umowy o pracę nakładczą przysługuje po roku nieprzerwanej pracy, w czasie odbywania kary pozbwienia wolności, zwolnienie od pracy przez okres 14 dni roboczych, z zachowaniem prawa do wynagrodzenia, a skazanemu zatrudnionemu nieodpłatnie - 14 dni zwolnienia od pracy. (...) Skazany nie może się zrzec prawa do zwolnienia od pracy".

art. 124 & 2 wskazuje na wymiar urlopu dla skazanego - 18 dni roboczych

Ogólnie przepisy mówią,że ten osadzony który korzysta z urlopu lub zwolnienia od pracy, korzysta z dodatkowych przywilejów (na kóre normalnie musiałby "zasłużyć" wnioskiem nagrodowym)!;-)

czyli tylko jak sie pracuje dostaje sie urlop? czy poza przepustka mozna jeszcze z jakis powodow wyjsc? czy narzeczony otrzyma przepustke na roczek corci (powod niby blachy, ale jak moze odbyc sie roczek bez taty)?

dominika87gd napisał:
..... czy poza przepustka mozna jeszcze z jakis powodow wyjsc?...
tak, na kk lub wpz. Stań dziewczyno na nogach... odbywanie wyrok to nie pobyt w internacie. Szkoda że tatuś nie pomyślał wcześniej o roczku dziecka.

co to kk i wpz?
recedes nikt cie nie prosi o ocenianie i komentowanie tylko o odpowiedz na konkretne pytanie - a nawet nie konkretnie ciebie tylko kogokolwiek kto ja zna

pytanie nie było do mnie: ale kk- koniec kary; wpz - warunkowe przedterminowe zwolnienie. Jak widzę, co niekórzy w swoich postach zawierają nutkę sarkazmu! Dominika pamiętaj, aby pisać, na temat (bo moderatorzy się złoszczą!)...:roza:
wracając do wątku na "urlop" z okazji urodzin dziecka Twój M - nie wyjdzie! Przykre ale prawdziwe...

Powrót