Szanowny Panie Jojas.
Miałem już Panu nie odpowiadać, ale .... Pana wypowiedź może wprowadzać ludzi w błąd.
T.S.CHRISTWEAPON nie pisał, że zakładowy regulamin przewiduje w jego zakładzie 28 dniowy wymiar urlopu wypoczynkowego. Jest to tylko i wyłącznie Pana interpretacja.
Przekręca Pan również moją wypowiedź - nigdy nie pisałem, że wymiar urlopu może wynosić 30 i 36 dni.
Następnie - ja się nie pomyliłem udzielając odpowiedzi i nic nie "kręcę". Po prostu Panie Jojas ja zajmuję się prawem pracy 30 lat i to praktycznie.
Udzielając odpowiedzi nie opieram się na domysłach (że być może uregulowania zakładowe przewidują wymiar urlopu w wysokości 29 czy 77 dni, opieram się na faktach. Faktem jest, że pytający nie pisał zadając pytanie, że w jego zakładzie obowiązują inne niż wszystkich uregulowania prawne.
Oczywiście nie ma ludzi którzy się nie mylą (poza pewnymi wyjątkami o których nie będę pisał). W tym przypadku ja się nie mylę i nie muszę tego udowadniać. Opieram się na treści pytania i na uregulowaniach prawnych.
Mógłbym podać kilka rozstrzygnięć sądowych, ale pytającemu to nie jest potrzebne.
Oświadczam raz jeszcze, że kodeksowy wymiar urlopu wypoczynkowego to 20 lub 26 dni.
(Domyślam się skąd się wzięło te 28, czy też 14 dni urlopu do wykorzystania, ale dopóki sam zainteresowany nie wyjaśni, to o tym nie będę pisał - nie są to żadne zakładowe przepisy...

).
Co do profilu - uważam, że powinno się pisać prawdę, bo jeśli ktoś "ściemnia" w swym profilu, to znaczy że tak samo "ściemnia" w innych przypadkach i jest niewiarygodny - ale to tylko opinia starego praktyka.