urząd miejski utrudnia sprzedaż działki

• Autor wątku Autor wątku anik105
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

anik105

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
16
witam
Sprzedaję działkę + nieruchomość . Kupiec się znalazł ale okazało się że urząd miejski stwarza problemy z wydaniem pozwolenia na budowę nowej nieruchomości na tej działce ponieważ w planach miasto ma zakup części mojej działki - prawdopodobnie bo żadnym pismem urzędowym nie zostałam poinformowana. z odp ustnej z urzędu miejskiego otrzymałam informację że plan wykupu części mojej działki rozstrzygnie się dopiero po 3-ech latach. moje pytanie czy urząd miejski nie powinien mnie jako właściciela poinformować o swoich planach wykupu części mojej działki .... to wszystko jest przeciez pisane palcem na wodzie i czy nowy właściciel może postawić na starych fundamentach nowe mury ?-wtedy pozwolenie na budowę wydaje mi się nie będzie wtedy potrzebne tylko zwykłe zgłoszenie? Proszę o poradę

Regand napisał:
No ale ktoś zgłosił wniosek o wydanie pozwolenia? Jest coś na piśmie z miasta?
Wniosek o wydanie pozwolenia zgłosił kupiec. Pismo z miasta najlepiej przeskanuje Panu

Z tego co pamiętam to w przypadku zburzenia domu i postawienia nowego to w dalszym ciągu trzeba ubiegać się o pozwolenie na budowę.

minimona napisał:
Z tego co pamiętam to w przypadku zburzenia domu i postawienia nowego to w dalszym ciągu trzeba ubiegać się o pozwolenie na budowę.

nawet na starych fundamentach ?
Przeciez budynek jest więc miał pozwolenie na budowę

Znam gminy w których na zgłoszenie można wybudować dom na starych fundamentach w ramach odnowienia starych murów więc proszę jeszcze się dowiedzieć o tym... 😉

Powrót