Urząd pracy - dotacja

• Autor wątku Autor wątku malix
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

malix

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam!

Nie znalazłem innego miejsca gdzie mógłbym założyć ten temat, ewentualnie proszę moderatorów o przeniesienie tematu.

Dostałem dotację z Urzędu Pracy na rozpoczęcie działalności, którą prowadze 3 miesiące. Jak wygląda sprawa ze zmianą adresu firmy, czy mogę zmienić lokal?

Oczywiście, tylko poinformuj Urząd przedkładając nowe zaświadczenie o wpisie do ewidncji działalności gospodarczej z uakualnionymi danymi.

Dzięki za szybką odpowiedź, mam jeszcze jedno pytanie, mianowicie: ubiegając się o dotację trzeba było przedstawić umowę najmu lokalu (UP musi mieć potwierdzenie na to że mam lokal), ja przedstawiłem list intencyjny niestety osoba od której wynajmuje lokal zaczyna robić "problemy"(czynsz gwałtownie skoczył w góre), w liście intencyjnym jest zapis, że w najbliższym czasie zostanie podpisana umowa o wynajem lokalu, umowa do dnia dzisiejszego nie została podpisana i na koniec to pytanie: czy teraz już muszę podpisać tą umowę i czy ta druga strona ma jakieś podstawy do zmuszenia mnie do podpisania umowy?

Prosze o dokładne wytłumaczenie, bo naprawdę nie znam się na przepisach.

Umowę musisz mieć ale nie koniecznie z tym, który dał Ci list intencyjny. Biznes jest biznes jak to mówią i teraz wynajmujesz lokal od tego, kto da Ci lepszą cenę. Czy to będzie ta osoba czy inna, lokal będziesz miał. Poprostu zmienisz tylko adres wykonywania DG w papierach i po kłopocie.

Powrót