Urząd pracy wysyła mnie na grupe inwalidzką

• Autor wątku Autor wątku arti83
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

arti83

Użytkownik
Odpowiedzi
54
Witam, mam mały problem z urzędem pracy, miałem wypadek samochodowy w maju 2012r gdzie przez ten fakt straciłem prace jako kierowca. Oczywiście aby mieć świadczenia zgłosiłem sie do urzędu pracy, po paru dniach przedstawiłem wszelkie dokumenty które weryfikowały mój stan zdrowia, nie mogłem stać wiecej niż 15min i podnosić wiecej niż 5kg. Jako że z zawodu jestem mechanikiem pup nie może mi nić zaproponować, w grudniu 2013r zostałem wysłany do lekarza medycyny pracy który zakazał mi pracy do czasu polepszenia sie mojego stanu zdrowia. Na dzień dzisiejszy pup ostro zabrał sie za to aby minie wyrejestrować, jesli drugi raz dostane taki sam opis od lekarza medycyny pracy zostane wywalony na zbity pysk :)

Proponowałem że moge pracować jako kierowca, były kiedys ofery na reklamach ale z tego co zostałem poinformowany przez mojego doradce zawodowego to takie oferty idą do swoich, czyli tacy jak ja ich nie dostaną :)

Teraz dostałem informacje że moge sie zgłosić po grupe inwalidzką, tylko zastanawia mnie jedno?? Co mi taka grupa da?? jesli dostane grupe bez świadczeń a tak bedzie to nie mam i tak opieki zdrowotnej.

CO MAM ZROBIĆ ??

Powrót