K
kmc
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 5
Od miesiąca dostaje z urzędu pracy zasiłek dla bezrobotnych (pierwsze pieniądze dostałem na początku czerwca) i właśnie znalazłem pracę bez pomocy urzędu. Dostałem umowę o pracę na miesiąc próbny od 1 do 31 lipca i zastanawiam się czy muszę jechać do urzędu najpóźniej 2 lipca, czy też mogę przeczekać kilka dni aż na moje konto wpłynie od nich przelew (poprzednie pieniądze dostałem 8 czerwca) i dopiero pojechać do nich z umową ?
Wiem, że jeśli znalazłem pracę bez ich pomocy to powinni mi płacić 50% zasiłku, ale jak to dokładnie wygląda? Jak pojadę np. tego 2 lipca to dostane w tym samym miesiącu 50% zasiłku, czy znowu będę musiał czekać miesiąc czasu i pierwsze pieniądze dostanę dopiero w sierpniu czy nawet we wrześniu?
Urząd pracy wypłaca jednorazowo 50% zasiłku czy przez 5 miesięcy (bo za jeden już dostałem)?
Wiem, że jeśli znalazłem pracę bez ich pomocy to powinni mi płacić 50% zasiłku, ale jak to dokładnie wygląda? Jak pojadę np. tego 2 lipca to dostane w tym samym miesiącu 50% zasiłku, czy znowu będę musiał czekać miesiąc czasu i pierwsze pieniądze dostanę dopiero w sierpniu czy nawet we wrześniu?
Urząd pracy wypłaca jednorazowo 50% zasiłku czy przez 5 miesięcy (bo za jeden już dostałem)?