urzad pracy

• Autor wątku Autor wątku m@gdulka
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

m@gdulka

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam szukam jakiekiej kolwoek pomocy ,bo jestem bezradna .Moj problem polega na tym ,iz 28 maja moja mama nie mogla sie odchaczyc w urzedzie pracy z powodu zdrowotnych .1go czerwca zabralo mamie pogotowie 2 czerwa rano mama miala zapasc ( zatrzyamie krazenia) do dzis lerzy w szpitalu w ciezkiej spiaczce ,wszycy bylismy wielkim szkou to co sie stalo modlilismy sie zeby tylko przezyla zapomnielismy o tym ,fakcie zeby isc na Urzedu . poszlismy po tyg i nik nie chce znami rozmawiac nie chca sluchac tlumaczenien ,wiec moja mame wyrejestrowano ,na chwile obecna nie ma zadnego ubezpiecznia . Boimy sie wielkiego rachunku za szpital , z tad moje pytanie co w takim razie mamy zrobic? Urzad pracy na nas krzyczy co my sobie myslimy itd Jak teraz ubezpieczyc mame ? ktos byl w podbonej sytulacji b dziekuje za wszelkie informacjie

Ostatnia edycja:
hej, kiedyś też miałam podobna sytuację, ale dostarczyłam wtedy zwolnienie lekarskie, że od do byłam chora i przywrócili mnie jako bezrobotną. Widać trafiliście na podłych urzędasów. Spróbuj porozmawiać z dyrektorek UP, bo czasem CI w okienku myślą, że są bogiem.

2 razy probowalismy rozawiac z kierowniczka ,ale puscila nas z kwitkiem :o my zwolnienie mozemy dostarczyc od 1go czerwac to byla sobota wiec ,tez mi sie wydaje ze nie powinni mamy wyrejestrowac ,tym bardziej ze wie jaka jest sytulacja ze Nadal przebywa w szpitalu :(:

a dlaczego nie wezwaliście lekarza (albo mama nie poszła do lekarza) tego 28 maja? To był wtorek, do soboty daleko. Teraz nie ma żadnego dowodu na problemy zdrowotne pięć dni przed wezwaniem pogotowia...

Skoro zwolnienie jest od pierwszego to nie usprawiedliwia braku wizyty 28maja więc wykreślenie z ewidencji jest jak najbardziej słuszne.

Witam
Mam pytanie...
1. Jestem zarejestrowana w Urzędzie Pracy z prawem do zasiłku do 22 lipca 2014.
15.05.2014 uległam wypadkowi i złamałam bardzo poważnie rękę. Czy muszę dostarczyć do Urzędu Pracy L4 ?
2. Czy w razie dostarczenia zwolnienia zasiłek będzie przedłużony o czas choroby czy zakończy się w dniu upływu terminu czyli 22.07.2014 ?

tosca40 napisał:
15.05.2014 uległam wypadkowi i złamałam bardzo poważnie rękę. Czy muszę dostarczyć do Urzędu Pracy L4 ?
Jeśli twoja złamana ręka powoduje niezdolność do pracy (a pewnie tak jest), to tak. Ale w kwestii niezdolności do pracy musi ostatecznie wypowiedzieć się lekarz.
tosca40 napisał:
2. Czy w razie dostarczenia zwolnienia zasiłek będzie przedłużony o czas choroby czy zakończy się w dniu upływu terminu czyli 22.07.2014 ?
Nie będzie przedłużony. Skończy się z dniem, w którym miał się skończyć.

Dzękuję za szybką odpowiedz.

Powrót