M
Martaxxx92
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 2
Witam, w 2011 skończyłam zasadnicza szkołę zawodową i praktyki w czasie nauki zaszłam w ciąże, byłam na urlopie macierzyński. Po zakończeniu szkoły, szefowa przedłużyła mi umowe i wysłała na urlop wychowawczy, byłam zatrudniona na pełen etat. 31.08.2013 zakończył mi się urlop wychowawczy i wybrałam się do urzedu pracy w sprawie zarejestrowania się jako bezrobotna i zaczeły się problemy, urząd pracy, a raczej pani która przyjęła moje papiery stwierdziła, że nie powinnam dostać urlopu wychowawczego płatnego i robi wszystko żeby tego dowieść. Opieka społeczna nie chce wydać jej papierów dotyczących mojego wychowawczego, więc ona wymaga ode mnie żebym jej takie dostarczyła ( decyzja przyznania wychowawczego bądź wyciągi z banku że miałam przelewy od nich ). nie znam sie na prawie i nie wiem czy mam jej takie dostarczać skoro opieka nie chciała udzielić jej takiej informacji to ja też nie powinnam ? do tego chce wiedzieć czy w jej interesie jest podważać mój wychowawczy i czy powinnam dostać zasiłek. (miałam opłacane składki w czasie praktyk)