Usługa mass mailingowa

• Autor wątku Autor wątku GMS
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
G

GMS

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
14
Witam,

na portalu udostępniam usługe rozsyłki masowej, do 1000 maili.
Użytkownik, zarejstrowana firma, może wkleić liste mailingowa i wysłać zaproszenie do swojego profilu na portalu ( nie może zmieniać treśći maila).

Jak zabezpieczyć sie prawnie w regulaminie, iż administrator serwisu nie odpowiada za wysyłkę maili z zaproszeniami, tzn. nie odpowiada za to gdzie firma będzie wysyłała maile i nie sprawdza czy jest upoważniona wysyłać na dane adresy email wiadomości.

Czy zwykłe oswiadczenie w regulaminie wystarczy, iż administrator serwisu nie ponośi odpowiedzialności za użyte adresy e-mail wykorzystane do rozsyłki massowej przez użytkowników portalu?

Czy w regulaminie jest zapis, że użytkownik godzi się na dostawanie masowych wiadomości lub udostępnianie adresu e-mailowego osobą trzecim?

W regulaminie po prostu musi być zapis który umożliwia użycia adresu e-mailowego w taki sposób, przez mas mail.

Chodzi o to, że na tym portalu udostępniam usługe mass mailing i nie wiem gdzie użytkownik będzie rozsyłał maile oraz skąd ma swoją bazę maili.

Kluczową sprawą jest to, iż bedzie bedzie on rozsylał z adresu email mojego portalu a nie ze swojego adresu.

np. wyśle 1000 maili z adresu poczta@mojportal.pl na baze swoich adresów email ( a nie wiem skąd on ma tą bazę).

Powrót