usługi internetowe

• Autor wątku Autor wątku Jolkax
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
J

Jolkax

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
16
Bardzo proszę o udzielenie informacji w sprawie płatności za internet radiowy(?), którego właściciel nie wywiązywał się z jego dostarczania. Były częste , długie przerwy, nie pomagało wysyłanie próśb sms-em, telefonów nie odbierał. Umowę miałam podpisaną tylko na rok z żadną wzmianką o automatycznym jej przedłużeniu. W międzyczasie nastąpiła zmiana właściciela /przepisanie na żonę/ o czym też nie zostałam poinformowana. Informacja, jaka przychodziła - to zmiany konta. Przy zawieraniu umowy właściciel twierdził też, że jest to umowa na tzw. przedpłatę - nie płacę to nie mam. Ja po upływie ok. półtora roku i w momencie kilkudniowej przerwy w dostawie wysłałam sms-a, że rezygnuję. Później dowiedziałam się, ze Pan miał długi i oddał firmę żonie, trafił do aresztu, a żona nie radziła sobie z interesem. Teraz facet domaga się zapłaty, wysyła listy ze znakiem KRD i żąda coraz więcej. W sumie jest to 225 zł, ale za co mam płacić jak nie korzystałam. Chciałam ugody poprzez Rzecznika Praw Konsumenta, ale on nas ignorował. Muszę dodać, że szykanuje podobnie bardzo dużo osób w naszej miejscowości. pozdrawiam

Powrót