uslugi telekomunikacyjne - reklamacja

• Autor wątku Autor wątku monuai
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

monuai

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
10
Witam,
Z racji niedopełnienia warunków umowy przez operatora jestem w trakcie pisania reklamacji.
-Nie działa jedna z usług (telefon) od stycznia tego roku, jednakże faktury musieliśmy płacić (były wezwania, roszczenia w naszym kierunku i grożenie wyłączeniem wszystkich usług jeśli nie zostanie opłacona usługa)
-Reklamacje były składane kilkakrotnie. Przyznano nam rację (wręcz było zapewnienie że sprawa zostanie wyjaśniona), wdrożoną drobną korektę na około -130 zł. Jednakże telefon nie działa do dziś, jak i w dalszym ciągu "przychodzi" rachunek za usługę która nie działa.
Faktury przez operatora wystawiane są na telefon, internet i telewizję razem jednakże każda usługa jest wyceniona odpowiednio według stawek

Na jakie artykuły powinienem się powołać w reklamacji, oraz czy należy operatora prosić o rekompensatę czy powinienem z góry ustalić co chcę w ramach niedopełnienia przez nich obowiązków? Sprawa była przekazana do radcy prawnego, któy przyznał nam rację.

W skrócie, co powinienem wypisać w takiej reklamacji, skutecznie? Skoro trwa już to 8 miesięcy, to niestety nie chcę czekać znów kolejne 8miesięcy aż sprawa się wyjaśni, nie chcę płacić za coś co nie działa.

Powrót