ustalenie adresu -który konsul?

• Autor wątku Autor wątku betik1986
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

betik1986

Użytkownik
Odpowiedzi
43
Witam mam pytanie który konsul pomoze ustalic mi adres zamieszkania obywatela Włoch?

Ojciec mojego dziecka jest obywatelem Włoch musze ustalic jego adres zamieszkania gdyz chce złozyc pozew do sadu o alimenty nie wiem do ktorego konsulatu musze sie zglosic by je ustalic

a od kiedy to konsulaty w polsce lub za granica zajmuja sie poszukiwaniem ojcow dzieci ??
prosze sprobowac w urzedzie meldunkowym, w ostatnim miejscu zameldowania ojca waszego dziecka

Jezeli mieszka on we Wloszech a tam podobno nie ma koniecznosci meldowania sie i nie prowadza ewidencji ludnosci, tak dowiedzialam ze od konsula i ambasady

no to juz wszystko jasne:D prosze wynajac detektywa ktory ustali gdzie on mieszka, ciekawe tylko jakim sposobem szuka ludzi wloska policja :rolleyes:

Gdyby bylo mnie stac bylo na detektywa nie prosilabym o alimenty dziekuje za pomoc

no coz przypomnial mi sie dowcip jak stary ksiaze rozmawia z synem, ktory powiadomil go o zaplodnieniu chlopskiej dziewczyny,
mlody ksiaze pyta - Ojcze co mam teraz zrobic?
a ojciec odpowiada - synu, jesli nie uwazales jak robisz... to rob jak uwazasz
8)

Betik, nie masz się co obrażać! Gdyby konsulaty RP miały zajmować się poszukiwaniem miejsc zamieszkania osób które uchylają się od obowiązku alimentacyjnego itp historii to już chyba niczym innym zajmować by się nie mogły... Niestety, związek z osobą pochodzącą z innego kraju jest obarczony wyższym stopniem ryzyka wystąpienia ponadstandardowych komplkacji w przypadku problemów z brakiem chęci utrzymywania kontaktów, czy alimentowania owoców takich znajomości... Staraj się szukać informacji o swoim byłym za pośrednictwem Waszych wspólnych znajomych lub, co teraz modne, poprzez wertowanie wszelkich portali społecznościowych - na pomoc instytucji państwowych raczej bym w tym wypadku szczególnie nie liczył...

Powrót