ustalenie widzeń?

• Autor wątku Autor wątku agi4
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

agi4

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
witam !mam wielki i problem i bardzo prosze jeśli ktoś coś wie na ten temat niech mi coś doradzi. a więc jestem 7 lat po slubie i mam 3 letnią córeczkę, trzy lata temu mój mąż wyprowadził się z domu i zostawił mnie jak byłam w 5 miesiącu ciąży,następnie wrócił i wybaczyłam mu wszystko zło które mi wyrządził łącznie z jego spotkaniami z innymi paniami. Od tego czasu minęło prawie trzy lata a mój mąż znowu się wyprowadził i zostawił mnie po raz kolejny,oczywiście był to dla mnie olbrzymi cios ale mam przecież dziecko... teraz po wyprowadzce przypomniało się mu że jest również ojcem i teraz dzień w dzień pzrychodzi do nas , nie mogę nic zrobić,wyjść czy zaprosić koleżanki ponieważ jest niezdrowa i nie przyjemna sytuacja.powiedziałm że może widzieć dziecko raz w tygodniu a on wciąż mnie straszy jak nie ma mnie w domy siedzi na klatce i czeka aż wrócimy z dzieckiem itp.jest to dla mnie sytuacja nie do zniesienia ponieważ nie dość zę ze mną się kłóci to jeszcze dziecko płacze jak on wychodzi i on w nic nie wnika ,czy można coś zrobić w takiej sytuacji :(

[cytat:2nk4ntqh]
czy można coś zrobić w takiej sytuacji
[/cytat:2nk4ntqh]
Prawda jest taka, że ma pełne prawa rodzicielskie, a tym samym pełne prawa do widzeń (nieograniczonych) z nim.
Wyjście jest taki.
Wystąpić do sądu o regulacje widzeń z dzieckiem wg Pani ustalonego harmonogramu, albo też wystąpić o ograniczenie władzy rodzicielskiej jedynie do dowiadywania sie o stan zdrowia dziecka, decydowaniu o ważnych decyzjach dotyczących dziecka oraz partycypowaniu w jego edukację i utrzymanie (alimentacja)
Musi Pani rozważyć w swoim sumieniu, czy te ograniczenia służyć będą dobru dziecka, czy li tylko Pani komfortowi psychicznemu.

bardzo dziękuję za udzielone informacje

Powrót