Ustanowienie pełnomocnictwa do reprezentowania przed sądem administracyjnym

• Autor wątku Autor wątku niezbi
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
N

niezbi

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
10
Złożyłem skargę sadu administracyjnego na działania naruszenia prawa przez organy administracji i nie ustanowiłem pełnomocnictwa. Niebawem jednak muszę wyjechać na dłuższy okres czasu za granicę, a spodziewam się, że niedługo może odbyć się rozprawa przed sądem. Dlatego chciałbym teraz ustanowić pełnomocnictwo do reprezentowania moich spraw przed sądem dla członka rodziny. Mam pytanie, czy mogę teraz ustanowić pełnomocnictwo do reprezentowania mnie przed sądem i czy to pełnomocnictwo trzeba dostarczyć teraz do sądu, czy może ono być dostarczone w dniu rozprawy przez pełnomocnika, na którą zamiast mnie zgłosi się mój pełnomocnik.

niezbi napisał:
Mam pytanie, czy mogę teraz ustanowić pełnomocnictwo do reprezentowania mnie przed sądem i czy to pełnomocnictwo trzeba dostarczyć teraz do sądu, czy może ono być dostarczone w dniu rozprawy przez pełnomocnika, na którą zamiast mnie zgłosi się mój pełnomocnik.

obojetne - rożnica, że jeśli teraz pani ustanowi pełnomocnika, to zawiadomienie o rozprawie otrzyma pełnomocnik

Powrót