Ustawa o grach wzajemnych, a reklama w internecie

• Autor wątku Autor wątku maserano
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

maserano

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Mam pytanie odnośnie ustawy:

USTAWA
z dnia 29 lipca 1992 r.
o grach i zakładach wzajemnych
(Dz. U. z 2004 r. Nr 4, poz. 27 z późn. zm.)​

art 8 :

1. Zabrania się reklamowania na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej: wideoloterii, gier cylindrycznych, gier w karty, gier w kości, zakładów wzajemnych, gier na automatach oraz gier na automatach o niskich wygranych - przez co rozumie się zachęcanie do udziału w nich, przekonywanie o ich zaletach, informowanie o miejscach, w których są urządzane, i możliwościach uczestnictwa.

2. Zakaz, o którym mowa w ust. 1, nie obejmuje reklamy i informacji w ośrodkach gier i punktach przyjmowania zakładów.​

Chce założyc strone internetową o tematyce sportowej na której mam zamiar umieścic banery, linki, informacje na temat firm oferujących internetowe zakłady bukmacherskie np BetClick.

Wg tej ustawy niemoge gdyż było by to reklamowanie, ale jesli zakaz jest reklamowania to na jakiej zasadzie klyby sportowe takie jak Wisła Kraków, Lech Poznan na swoich koszulkach reklamują firmy oferujące własnie internetowe zakłady sportowe, a także spotkałem sie na portalu onet.pl z licznymi reklamami tych że zakładow i mam pytanie jaka ustawa reguluje kwestie umieszczania tych reklam i czy ja na swojej stroniw moge umiescic reklamy podpierając sie jaką ustawą za wyczerpującą odpowiedz z gory dziekuje.

Jesteście w stanie mi pomóc ważne dla mnie to jest chociaz jakis trop gdzie szukac

Powrót