Ustawa o planowaniu i zagospodarowaniu przestrzennym - art 35

• Autor wątku Autor wątku Modyt
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

Modyt

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam, mam problem z interpretacją art 35 z ustawy o planowaniu zagospodarowaniu przestrzennym z dnia 27 marca 2003 r.

Mianowicie: Tereny, których przeznaczenie plan miejscowy zmienia, mogą być wykorzystywane w sposób dotychczasowy do czasu ich zagospodarowania zgodnie z tym planem, chyba że w planie ustalono inny sposób ich tymczasowego zagospodarowania.

Rozumiem, że podczas zmiany przeznaczenia terenu, np zakaz handlu odzieżą na określonym terenie, można odzieżą wciąż handlować, aż do zamknięcia swojej działalności gospodarczej, a nie można jej już wznowić. Jednak nie wiem jak się odnieść do części "chyba że w planie ustalono inny sposób ich tymczasowego zagospodarowania."

ja to rozumiem tak, że masz teren gdzie można handlować, stworzono nowy plan zagospodarowania, który ma wejść w życie np od 1 stycznia 2012 roku i od tego dnia już nie będzie można tam prowadzić handlu. teraz mamy marzec 2011. do 1 stycznia nadal można handlować, z wyjątkiem gdy zostanie ustalony tymczasowy sposób gospodarowania, tj ze od dnia, gdy nowy plan ustalono (np od dziś) do dnia 1 stycznia 2012 gdy ma on wejść w życie ustala się sposób tymczasowego zagospodarowani, np obecnie jest to teren handlu, od stycznia 2012 będzie to teren np pod parking, a w okresie od teraz do stycznia 2012 ustalą, że to będzie teren np rekreacji - i ustawią tam huśtawki dla dzieci

Powrót