Usunięcie z kraju

• Autor wątku Autor wątku ZachariaszP
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Z

ZachariaszP

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam serdecznie.
Dnia 11.07.2015 roku zostałem zatrzymany przez policję za pobicie (wcześniej miałem odróbki których nie odpracowywałem) i dostałem wyrok 3 miesięcy (1.5 miesiąca siedziałem w HMP Wormwood Scrubs Londyn) gdzie Home Office mnie zatrzymał, i powiedział że nie zostanę wypuszczony z więzienia, mogłem się odwoływać, lecz chciałem opuścić więzienie, i zgodziłem się na usunięcie mnie z kraju, nie była to ani ekstradycja, ponieważ w Polsce jestem 'czysty' ani nie zostałem deportowany, tylko usunięty z kraju, i teraz moje pytanie, czy jest możliwość abym mógł wrócić do Anglii, ponieważ oficer Immigration mówił mi że jestem "Remove from UK" a nie że zostałem deportowany, i mówił że po roku mogę wrócić do UK.
Czy posiada ktoś takie informacje jak to wygląda, i czy będę mógł na prawdę wrócić do UK (Usuneli mnie ze wzgledu ze nie mialem dokumentu potwierdzajacego ze jestem polakiem, nie mialem ani paszportu ani dowodu, poniewaz zgubilem ten dokument krotko przed zamknięciem)
Proszę o informacje, ponieważ chciałbym jak najszybciej wrócić do UK.
Pozdrawiam
Nie miałem żadnej sprawy dotyczącej deportacji/ekstradycji (w Polsce nie mam żadnego wyroku, nawet nie byłem na dołku)

Ostatnia edycja:
Prawdopodobnie nie jestes nigdzie notowany na granicy, gdyz nie miales dowodu. Nie wiem, trudno powiedziec. Najlepiej zadzwonic do Home office przed przyjazdem i sie dowiedziec, czy mozesz przyjechac - podaj swoje dane i bedziesz wiedziec dokladnie na jaki czas dostales' zakaz'

Powrót