Usuwanie aukcji Allegro

• Autor wątku Autor wątku Kind3r
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
K

Kind3r

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
12
Witam serdecznie,

Od ostatnich tygodnii moje aukcje są ciągle usuwane przez pracownika allegro z powodu "wydanej" opinii iż produkt jest nieoryginalny.
Produkty są sprowadzane spoza Unii Europejskiej, od producentów z krajów trzeciego świata a dokładniej z ChRL.
Nie mam kompletnie pomysłu co z tym faktem mogę zrobić, widzę również inne aukcje na któych sprzedaż odbywa się bezproblemowo.

Ciebie zgłasza konkurencja i przedstawiciel producenta usuwa, a Ty ich pewnie nie zgłaszasz i tyle. Nic zrobić nie możesz, pewnie nawet nie jesteś legalnym importerem.

Wcześniejsze moje aukcje nie były usuwane, zaraz po założeniu nowego konta na allegro zaczęły się problemy z usuwaniem aukcji. Sprawdzę link który wysłałeś i spróbuje znaleźć jakieś wyjście z sytuacji.

@Abrakadabra3210
Przeczytaj jeszcze raz #3 i odpowiedz na zadane pytanie.
Nie wklejaj, napisz od siebie.

To w #3 masz pytanie pod odpowiedzią na nie i nie wiem co Ci chodzi. Tak, osoby nie zatrudnione w Allegro, np. adwokaci z kancelarii Sołtysiński Kawecki & Szlęzak, będący pełnomocnikami wielu producentów w ramach WOP mają narzędzia do usuwania aukcji i Allegro umywa od tego ręce i odsyła bezpośrednio do nich. Czegoś jeszcze nie zrozumiałeś?

Jeżeli dobrze rozumiem to osoba nie związana z portalem aukcyjnym ma narzędzia do usuwania aukcji bez skorzystania ze wsparcia technicznego portalu?

FP nie jest wsparciem portalu Allegro, proszę to wyjaśnić z właściwym suportem.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót