Uszkodzenia pokolizyjne

• Autor wątku Autor wątku AndBea
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

AndBea

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
23
Mam pytanie dość mnie nurtujące auto ulega kolizji i kiedy policjant powinien zakazać dalszej jazdy i zabrać dow. rej? :what:
Mianowicie od dłuższego czasu spotykam się z takimi sytuacjami gdzie pojazdy mają uszkodzone lampy karoserie czy nawet wczoraj po 20 samochód ulega kolizji i ma uszkodzony tył pojazdu pochylone koło nie sprawne światła z tyłu brak wogóle 1 lampy tylniej policjant zabiera dow rej a auto odjeżdża o własnych siłach bez świateł a na moją uwaqe do policjantów że stważa zagrożenie sobie i innym uczestnikom ruchu drogowego dostaje odpowiedz on niedaleko mieszka i nic nie robią sobie z tego nadmieniam że ostatnimi czasy jest to notoryczne na co posiadam zdjęcia aut które jechały a nie powinny co na to mówi prawo i jak je egzekwować w takich sytuacjach? :what: to zaczyna robić się moim zdaniem nie bezpieczne dla innych uczestników ruchu na drodze a osoby które dbać mają o bezpieczeństwo mają to w nosie. to wogóle boco zabierają dow. rej? tak dla statystyki?czy świętego spokoju?

i nikt nie może mi mpomóc :what: :?: :(

Jaki jest problem?
Nie powinno sie jechac samochodem jesli jest niesprawny. Wg mnie wgniecione drzwi nie sa powodem do holowania.

[cytat="jimi11"]Jaki jest problem?
Nie powinno sie jechac samochodem jesli jest niesprawny. Wg mnie wgniecione drzwi nie sa powodem do holowania.[/cytat] :o taki jest u nas problem że policjanci mają gdzieś czy auto jedzie samo i czy może bo on zrobił swoje i dow rej zabrał a że to auto stważa zagrożenie to inna beczka i jak to egzekwować :?: :!: :ooo:

Błagam... interpunkcji troche :)
Ale konkretnie to co stwarza takie zagrozenie? ;-) Jesli hamuje i skreca dobrze to jest OK ;-) czego wymagac wiecej?

Co sprawia zagrozenie?
Przeciez wyraznie jest napisane: brak swiatel.

Z tego co wiem to samochodu w którym układ hamulcowy jest zalezny od wspomagania czyli serwa hamulcowego a silnik nie pracuje nie wolno holować na połaczeniu giętkim

Powrót