uszkodzenie samochodu na parkingua polisa AC

• Autor wątku Autor wątku lukkasz89
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
L

lukkasz89

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
11
witam!
Posiadam samochod z wykupiona polisa AC. Na parkingu doszlo do nastepujacej sytuacji. Zaparkowalem w sposob prawidlowy samochod w miejsuc do tego celu wyznaczonym a nastepnie oddalilem sie od niego. Po powrocie zauwazylem znaczne uszkodzenie blachy oraz lakieru - najprawdopodobniej inny kierowca otarl sie swoim samochodem i odjechal.
Co zrobic w takiej sytuacji? Czy polisa AC obejmuje taka szkode? Czy utrace znizki jesli zglosze ta szkode przy fakcie ze nie znam sprawcy szkody?
Prosze o porade.

Polise mam w PZU, parking nie byl strzezony.

wypłacą z AC ale utracisz zniżki w tym ubezpieczeniu

ale rozumiem ze tylko jeden poziom znizek? czyli jesli mam 60% to bede mial 50%:>

To zależy każda firma ma indywidualnie jena zabiera 10% druga 15%. Ale chyba PZU zabiera 10%.

Możesz zgłosić szkodę z AC,ale musisz to zrobić w ciągu 7 dni od zdarzenia.Utracisz 10% zniżki na dwa lata.

zniki na AC a jesli mam wykupiony pakiet w PZU? I na ta sama osobe co moj samochod jest ubezpieczony drugi ale w HESTI to czy na ten drugi samochod tez utrace znizki?

Tak, jest tylko jedna firma w której traci się zniżki tylko na dany pojazd- TUW Pocztowe.
Bynajmniej do tej pory tak było, w ubezpieczeniach przepisy cały czas ulegają zmianom.

Powrót