Uszkodzenie towaru a podpisany protokół odbioru.

• Autor wątku Autor wątku Marrandior
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

Marrandior

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
8
Dzień dobry,
zamówiłem meble dla firmy (nazywanej tu jako "ja" :) ) i od firmy ("Dostawca"), więc w sumie nie ma tu żadnego konsumenta, ale to jest jedyny dział w miarę pasujący do mojego pytania.

Meble zostały dostarczone i zamontowane przez pracowników Dostawcy późnym wieczorem i, niestety, podpisałem dokument potwierdzający odbiór towaru, w szczególności określający jego stan techniczny jako bez zastrzeżeń.
Następnego dnia zauważyłem uszkodzenie jednego z mebli i wysłałem do Dostawcy informacje o tym fakcie prosząc o naprawienie uszkodzenia. Oczywiscie orzucił moją prośbę z uwagi na podpisany przeze mnie dokument.

Tu wlasńie moje pytanie - czy istnieje jakakolwiek szansa, aby wymóc na dostawcy naprawienie tego mebla?

Wiem, że jesteście zajęci i pytających jest znacznie więcej niż odpowiadających, ale jeśli ktoś miałby czas, to postanowiłem się przypomnieć.

Uszkodzony jest fornir (tzn. odkleja się) w jednym z rogów jednego z mebli. Nie jest to wielkie uszkodzenie, ale meble były dość drogie i moim zdaniem nie powinno się tak traktować klienta.

Powrót