Uszkodzona karta graficzna

• Autor wątku Autor wątku David2k14
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

David2k14

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
11
Witam! 21 maja zamawiałem w sklepie esc.pl kartę graficzną. Przyszła ona niestety uszkodzona (wygiętą). Czy to podlega zwrotowi pieniędzy czy wymiany na nowy? Nie minęło 14 dni od zakupu.

Tak, kurier dzisiaj był i spisał. Mam kopie i oryginał (swój oryginał spisany przeze mnie). Znaczy ja ją dostałem wczoraj, a dzisiaj on był u mnie spisać protokół. Ja myślę, ze to nie wina kuriera, tylko sklepu. Pudełko nie było pogniecione.

Ostatnia edycja:
Tyle, że wszystkie sztuki zeszły, a to były ostanie, bo już jej nie produkują.

maj1966 napisał:
Wymiana na nową
A z jakiego powodu, skoro
David2k14 napisał:
...Znaczy ja ją dostałem wczoraj, a dzisiaj on był u mnie spisać protokół.
A to co działo się pomiędzy odbiorem a spisaniem protokołu jest nieudokumentowane...

Reklamacja?!

Reklamuj. Ale niestety nie masz tego, o co pytał Loco1 - protokół został sporządzony po odbiorze przesyłki, a nie w momencie odbioru. Odebrałeś towar bez zastrzeżeń...

Prawdopodobna odpowiedź sklepu: Uszkodzenie mechaniczne karty, nie kwalifikuje się do gwarancji lub rękojmi.

Karta działa, ale przyszła uszkodzona. Kurde, nie zawsze mozna przy kurierze otworzyć. Mam przecież 14 dni na zwrot bez podania powodu.

Masz. A sklep ma prawo potrącić z opłaconej kwoty za uszkodzony towar.

Ale ja pisałem z pracownikiem. Kazał spisać protokół, to spisałem. Nic się nie spierał. Dałem mu fotki wszystkiego i kazał złożyć reklamacje na stronie.

No a co ma powiedzieć? Że odmawia możliwości złożenia reklamacji? To niezgodne z przepisami.

Kiedyś miałem podobną sytuacje. Zamawiałem słuchawki i mikrofon nie działał i odesłałem, ale w morele. Oddali kasę.

ref. DHL prosi mnie o kwotę roszczenia. Co to jest? Dałem im zdjęcie faktury z karty. Jeszcze jakaś kwota roszczenia.

Chodzi o kwotę, na jaką wyceniasz szkodę. Nie zawsze kwota roszczenia musi stanowić 100% kwoty z dokumentu zakupu, może być wyższa, lub niższa.

Czyli jak? Mogę dostać odszkodowanie i kwotę za kartę, czy tylko kwotę za kartę?

Powrót