Uszkodzona przesyłk beza zawartości - nieodebrałem

• Autor wątku Autor wątku bodysław
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

bodysław

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
22
Dobry wieczór,
Taka przykra sprawa, w kiosku "paczka w ruchu" czekała na mnie uszkodzona i pusta przesyłka. Listu nie odebrałem i wymusiłem na pani napisanie odręcznie protokołu uszkodzenia. Napisałem do Ruchu reklamacje i oczekiwałem pozytywnego rozpatrzenia sprawy, niestety Ruch spycha odpowiedzialność na jakąś nieznaną mi firmę przewozową która dostarcza paczki do kiosków każe mi tam składać reklamacje. Dołączam niżej korespondencje odnośnie reklamacji.
W śledzeniu figuruje jako nie odebrana. Pani infolinii nic nie wiedziała i ponoć dopisała info o problemie. Proszę o rade i pomoc.
Kopie korespondencji odpowiedzi Ruchu:

1) Paczka o numerze 2100370189980 została zwrócona do Nadawcy.
Zgodnie z Regulaminem usługi § 9 punkt 4 „Podmiotami uprawnionymi do złożenia Reklamacji są Nadawca i Odbiorca- w przypadku, gdy Nadawca zrzeknie się na jego rzecz prawa dochodzenia roszczeń albo, gdy Przesyłka zostanie doręczona.”
W związku z powyższym bardzo proszę o kontakt z Nadawcą w sprawie złożenia reklamacji i rozliczenia za paczkę. Jeżeli Nadawca prześle do nas oświadczenie o zrzeczeniu się prawa do dochodzenia roszczenia na rzecz Pana to rozliczymy się bezpośrednio z Panem.
Za zaistniałą sytuację i problemy bardzo Pana przepraszamy.

2) Dzień dobry,
Firma pośrednicząca w procesie wysyłki paczek zagranicznych - to firma Meest Polska, to właśnie ona awizuje przesyłki już na terenie Polski.
Wszelkie reklamacje i zastrzeżenia prosimy kierować pod adres firmy Meest Polska.

Siedziba Meest Polska Sp. z o.o.

ul. Transportowców 5

39-200 Dębica, Polska

Tel./fax: +48 146-818-484

E-mail: info@meestpolska.pl

Biuro w Warszawie

02-789 Warszawa

ul. Rosoła 10

Paczka do Ukrainy

tel. 516 390 544

E-mail: info@paczkadoukrainy.pl

Paczka z Chin

tel. 513 476 440

E-mail: paczkazchin@meest.pl

Za wszelkie niedogodności najmocniej przepraszamy.
Pozdrawiam,
Podpis
Specjalista
Zespół Zarządzania Relacjami
Biuro Wsparcia Sprzedaży i Obsługi Klienta
„RUCH” S.A.

Powrót