Uszkodzona przesyłka

• Autor wątku Autor wątku Joela
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
J

Joela

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
7
Dzień dobry. Proszę o radę jak postępować dalej w takiej sytuacji. Moja mama odebrała paczkę którą po otwarciu okazała się uszkodzona. Odrazu zadzwonislismy do kuriera żeby przyjechał i spisał protokół strat. Powiedział że zaraz przyjedzie. Później zaprzestał odbierać ode mnie telefonów. Następnego dnia zgłosiłam cała sytuację na infolinię *** i Pani przyjęła moja reklamację online i przesłała zgłoszenie do punktu nadawczego.sprzedawca zgłosił reklamację wraz z załączonymi zdj. Dostalismy odmowna odpowiedź ponieważ w piśmie stwierdzili że przy odebraniu paczki nie było zastrzeżeń A zgłoszenie nastąpiło dnia następnego. Czy już nic się nie da zrobic w takiej sytuacji? Czy takie zgłoszenie telefoniczne reklamacji jest wiążące bp ten kurier nie przyjechał spisać protokołu. Jutro minie 7 dzień czy mam szansę na jakieś pozytywne rozstrzygnięcie tej sprawy? Czy sprzedawca powinien wymienić mi towar na nowy? Nadkieniam że to był sklep z narzędziami. Dziękuję i pozdrawiam.
moderacja

Ostatnią edycję dokonał moderator:
A skąd pewność, że to uszkodzenie transportowe?

gryffinian napisał:
A skąd pewność, że to uszkodzenie transportowe?

Ponieważ wskazują na to uszkodzenia połamanej skrzynki. Narzędzie kupowane bylo w sklepie z narzędziami. *** nie uznalo reklamacji. Wiem że nadawca napisał odwołanie. A ja tak naprawdę zostałam z uszkodzoną skrzynią. FAKT nadawca też słabo ja zapakowal ponieważ tylko w samą folię z nalepką narzędzia. Czy jest jakaś szansa na chociaż wymianę towaru przez sprzedawcę?Bo wątpię że ***rozpatrzy to pozytywnie.
moderacja

Ciebie nie interesuje stanowisko przewoźnika. Za przesyłkę odpowiedzialny jest sprzedawca, jeśli została uszkodozna to z jego winy zabezpieczenia. Zgłoś się do sprzedawcy jakie masz propozycje na rozwiązanie tego problemu. Jeśli będzie opór zadzwoń do rzecznika praw konsumenta

rika1986 napisał:
Ciebie nie interesuje stanowisko przewoźnika. Za przesyłkę odpowiedzialny jest sprzedawca, jeśli została uszkodozna to z jego winy zabezpieczenia. Zgłoś się do sprzedawcy jakie masz propozycje na rozwiązanie tego problemu. Jeśli będzie opór zadzwoń do rzecznika praw konsumenta

Jak narazie sprzedawca napisał odwołanie i czekamy na decyzję.ale też to wszytsko jest robione po moich prośbach.

gryffinian napisał:
Było to widać przy odbiorze?

Nie nie było widać. Dopiero po rozwinięciu foli białej i otwarciu skrzynki było widać pęknięcia i uszczerbki plastiku.
Nie pisz posta pod postem, przez 20 minut jest dostępna opcja -
edit.gif
Regulamin §8

Gdybyś choć wykazała minimum chęci, zapoznała się z podobnymi tematami, wiedziałbyś, że pozostajesz jedynie na dobrej woli sprzedawcy, czy też przewoźnika. Przykro mi.

Powrót