Uszkodzony iphone/ allegro/ odbior osobisty

• Autor wątku Autor wątku Katlan
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

Katlan

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam,
Mam taki problem...
Kupilam przez allegro przez "kup teraz" telefon ,nowy, iphone 6, 17.03.2015, zadzwonilam do sklepu czy moge go odebrac w sklepie, powiedzieli,ze tak ale i tak musze poniesc koszty dostawy (25 zl) ktore nie zostana mi zwrocone, ok jakos to przezyje...pojechalam do sklepu miedzy praca , piniadze wplynely na konto, wydali mi telefon w zafoliowanym pudelku a ze bardzo sie spieszylam ,niestety nie otworzylam, sprzedawca tez mi tego nie zaproponowal. Przyjechalam do pracy otwieram nowy nabytek a na nim rysa na wyswietlaczu i mala ryska na obudowie,mzadzwonilam do sklepu i powiedzialam jaki stan telefonu zastalam po otwarciu pudelka, kazali przywiezc telefon do nich, kiedy zostawialam tel dostalam potwierdzenie przyjecia, i w opisie wady sklep napisal "fabryczna rysa na wyswietlaczu i bocznym przyciusku". Powiedzieli mi ze odesla to do serwisu i dadza znac w przeciagu tyg, nie zaproponowali mi nawet tel zastepczego,nic... Po tygodniu zadzwonili ze gwarancja nie obejmuje uszkodzen mechanicznych i ze nic z tym nie zrobia i czekaja az telefon wroci do ich punktu , na co ja sie zezloscilam i zapytalam czy to juz po sprawie, sprzedawca powiedzial ze musza sie naradzic co z tym zrobic i beda sie ze mna kontaktowac, 30.03 zadzwonili ze nie wymienia mi telefonu na nowy, nie naprawia tego ani nie zwroca mi pieniedzy a telefon moge odebrac taki jaki kupilam czyli z rysa... Tego dnia napisalam pismo o odstapieniu umowy zawartej na odleglosc, telefonu nie odebralam od nich. Czy w ogole moge cos zdzialac w tej sprawie? Wiem,ze powinnam sprawdzic zawartosc ale jak mowia pospiech jest zlym doradca i mam tego przyklad, nie odpakowalam pudelka. Czy jestem na straconej pozycji juz?

Ostatnia edycja:
1. Odebrałaś towar bez zastrzeżeń;
2. Czy w sklepie jest informacja, że na czas reklamacji wydają telefon zastępczy?
3. Pamiętaj, że w przypadku odstąpienia od umowy sklep może/ma prawo zmniejszyć Ci zwracane pieniądze z powodu w/w uszkodzeń (wad zmniejszających wartość rzeczy).
4. W zasadzie [chyba] nie masz pola manewru.
5. Możesz udać się do Miejskiego Rzecznika Konsumentów ale... nic nie zdziała. Przerabiałem identyczną sytuację z płytą gazową i sklepem RTV EURO AGD.

Ostatnia edycja:
Powrót