Uszkodzony przedmiot - problem ze zwrotem

• Autor wątku Autor wątku Qba83
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Q

Qba83

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam
Mam problem, ponieważ kupiłem tarczę hamulcowa do motocykla i niestety otrzymałem element skrzywiony.
Opiszę cała sytuację od początku. Potrzebowałem tarczę do motocykla i znalazłem odpowiednią na zdjęciu "gratów" u pewnego allegrowicza sprzedającego inne częsci do motocykli. Wysłałem maila z pytaniem o cenę tarczy i czy jest dostępna. Otrzymałem odpowiedź, a że zależało mi na czasie poprosiłem o wysłanie jej z pobraniem. No i w efekcie kupiłem ją poza Allegro :? Paczka przyszła szybko, zapłaciłem i... okazało sie że tarcza jest skrzywiona. Więc napisałem maila do sprzedającego z prośba o zwrot elementu. Oczywiście sprzedający odmówił tłumacząc, że to na pewno poczta skrzywiła albo że ja chcę mu wcisnąć jakąś inną.
Chciałbym więc zapytać, czy mam jakąś szansę odzyskać pieniądze? Czy przez mój pośpiech i nieuwagę straciłem 200zł?
Z góry dziękuję za odpowiedź.
Pozdrawiam

Moim skromnym zdaniem straciłeś 200zł, kupiłeś poza allegro.. nie ma umowy kupna sprzedaży..

Niestety tarczę powiesić nad łóżkiem żeby była przestrogą przed następnymi tego typu krokami.
Oczywiście nikła szansa dochodzenia swoich roszczeń przed sądem Jedynymi dowodami są emaile od sprzedającego.
Ja bym napisał gościowi a lepiej wysłał pismo poleconym że jak nie odda kasy lub nie wyda tarczy zgodnej z zamówieniem to zgłosisz to na policję i założysz sprawę cywiną. Podaj że masz emaile od niego jako dowód w sprawie.
Może się przelęknie i odda kase a ..........może nie :(

Powrót