Uszkodzony sprzęt na allegro - bardziej, niż to opisane

• Autor wątku Autor wątku cowboy11
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
C

cowboy11

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam,
Kilka dni temu zakupiłem na allegro kartę graficzną, opisaną w taki sposób:

Witam,

mam do sprzedania kartę graficzną ASUS R9 270X 2 GB z oryginalnym pudełkiem i instrukcją obsługi.

Kartę kupiłem jako używaną i niesprawdzoną. Poprzedni właściciel chciał używać jej do filmów 4K, jednak nie miał do niej odpowiedniego zasilacza - wymaga 2x6 pinowego zasilania. Mimo, że karta podłączana jest poprzez 2x6 pinowe zasilanie, nie pobiera ona dużo więcej prądu od nowej karty graficznej - na mojej platformie przy RX 470 pobór prądu maksymalnie wynosił ~210W, przy R9 270X wyniósł 232W. Nie znam historii karty i nie mam kontaktu z poprzednim właścicielem.

Karta działa - bez problemu uruchamia się, wentylatory pracują, brak artefaktów, brak problemów z zainstalowaniem sterowników (zainstalowałem najnowsze możliwe). Używałem jej kilka dni i nic niepokojącego się nie działo. Nie była przeze mnie podkręcana, jest fabrycznie podkręcona. Jest również bardzo cicha - nie słychać jej w ogóle w moim komputerze.

Przeszła wszystkie moje testy:

- 3DMark - AMD Radeon R9 270X video card benchmark result - Intel Core i5-6500 Processor,MSI H110M PRO-D (MS-7996)

- FurMark z ustawionymi wentylatorami na 50% przez 15 minut - maksymalna temperatura 80 stopni Celsjusza (w grach jest zawsze niższa, ~65 stopni)

- Rise of the Tomb Raider

- Fallout 4

- GTA V

- World of Tanks

- CS:GO

Film z działania karty w nowych grach stworzony przeze mnie: https://youtu.be/kj_TDxh8vYE

Jako, iż kupiłem jako uszkodzoną (nieprzetestowaną, niepewną) to wystawiam w dziale uszkodzonych, więc tak ją proszę traktować. Sprzedaję, bo mam już nowszą kartę.

Co do pytań - proszę pisać na e-mail wiadomością Allegro.

Niestety sytuacja wygląda inaczej niż zostało to opisane. Artefakty występują od razu po włożeniu karty do komputera, karty z takimi uszkodzeniami są sprzedawane o połowę taniej, niż karta którą wylicytowałem i karty w ogóle nie da się używać. Oczywiście w pierwszej kolejności próbuje się dogadać ze sprzedającym, ale jeżeli kontakt się urwie, to co mogę zrobić?

odstąp od umowy, wprowadzono cię w błąd w opisie. gdyby nie pisał nic o artefaktach to nie byłoby problemu.

Powrót