Uszkodzony telefon olx

• Autor wątku Autor wątku karola3er
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

karola3er

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam. Chciałem zapytać czy istnieje jakiś sposób na odzyskanie pieniędzy i zwrot uszkodzonego telefonu ale po kolei:
Umówiłem się ze sprzedającym, pobieżnie obejrzałem telefon wydawał się być sprawny i tak też twierdził sprzedający, zaufałem, nie spisałem żadnej umowy.
Po chwilowym korzystaniu z telefonu już na spokojnie odkryłem ze jest on uszkodzony. Kontaktowałem się ze sprzedającym lecz lecz nie chce oddać pieniędzy i twierdzi że telefon był sprawny wcześniej i podczas sprzedaży, no i faktycznie jak go kupowałem to działał. Czy jest sens iść na policje zgłaszać sprawę? Mam szanse odzyskać pieniądze? :mad:

Jak masz zamiar udiwodnic, ze telefon byl wczesniej zepsuty?

Nie mam wlasnie zadnego pomyslu. Czyli raczej jestem w kropce?

karola3er napisał:
"no i faktycznie jak go kupowałem to działał. Czy jest sens iść na policje zgłaszać sprawę? Mam szanse odzyskać pieniądze?" :mad:

Na policji cie wysmieją bo nie masz zadnego dowodu na to ze byl uszkodzony,noi ze kupiles od niej/niego telefon (brak umowy czy paragonu=brak dowodu). Rownie dobrze sam mogles uszkodzic teleefon,moze nieświadomie,dodatkowo sam piszesz ze działał podczas zakupu. Sprzedaj telefon to odzyskasz kase albo se napraw w serwisie, (chyba ze to jakis bardzo drogi telefon) bo nic wiecej nie uradzisz. To tylko telefon. Ludzie za auta pieniędzy ogromnych nie moga odzyskac nawet kiedy spisali umowe a ty placzesz za kawalkiem zabawki bo kupiles bez spisania umowy:D lol
Napraw i korzystaj z niego albo sprzedaj jako uszkodzony,po problemie

Powrót