Uszkodzony telefon z odbiorem osobistym

• Autor wątku Autor wątku SQubany98
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

SQubany98

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
5
Witam dzisiaj kupiłem sobie nowy telefon. Wszystko ok, jedyna wada telefonu była taka że bateria jest słaba i jeśli się rozładuje to musi się ładować kilka godzin żeby odpaliła, sprzedający wyraźnie napisał że sprzedaje jako uszkodzony i nie przyjmuje zwrotów.
Niestety telefon po rozładowaniu nie chce się już włączyć, nawet po dłuższym ładowaniu.
Czy mam prawo do zwrotu, sprzedający jest osobą prywatną.
Pozdrawiam

Możesz złożyć reklamację z tytułu rękojmi. Moim zdaniem z bardzo, ale to bardzo mizernym skutkiem.

Czyli wychodzi na to że jeśli odebrałem osobiście i sprawdziłem że działa a sprzedawca napisał że sprzedaje jako uszkodzony i nie przyjmuje zwrotów to mam 10% szans że nie uda się odebrać ?:?

SQubany98 napisał:
to mam 10% szans że nie uda się odebrać ?
Moim zdaniem przed jedynką brakuje zera, następnie przecinka :)
Czyli Twoje szanse to 0.1% może mniej.

Dobra czyli nic mu nie zrobię a telefon musze sam naprawić ? :(

SQubany98 napisał:
sprzedawca napisał że sprzedaje jako uszkodzony

czyli kupiłeś - jakby to powiedzieć - złom. A że da się z niego dzwonić - to tylko z korzyścią dla ciebie.

SQubany98 napisał:
Dobra czyli nic mu nie zrobię a telefon musze sam naprawić ?
Przecież Sprzedający nie wciskał Ci kitu, że telefon działa. Świadomie mając wiedzę zakupiłeś uszkodzony towar. Kupiłeś "złom" pewnie za cenę "złomu" więdząc o tym i licząc, że to pewnie jakaś błachostka, kiedy wyszło, że jednak usterka jest większa, chcesz zwrotu. Może zerknij na to z innej stony. Gdyby Sprzedający dowiedział się, że jednak telefon działa i zażądał wyrównania ceny do takiej, jaką wartość przedstawia nieuszkodzony, to pewnie wyjmiesz z kieszeni pieniążki i dopłacisz ?

Powrót