M
mypony2
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 1
Witam, zakupiłam dysk twardy przez Allegro, wysłany przez inpost. Przy odbiorze przesyłki nie stwierdziłam aby paczka była uszkodzona pomimo że dysk był zapakowany w folię czarna strechową w kopertę bąbelkową oraz owinięty w ręcznik papierowy. W domu po podłączeniu do laptopa stwierdziłam, że dysk jest uszkodzony, przy staracie słychać było pukanie, co wskazało na uszkodzenie głowicy. Odpiełam dysk i zadzwoniłam do sprzedającego że odsyłam dysk ponieważ jest uszkodzony. Sprzedający stwierdził że to nie możliwe ponieważ on wysyłał sprawny dysk i to pewnie uszkodzenie podczas transportu żebym wstrzymała się z wysyłką. Ok . Tego samego dnia złożyłam reklamację w InPost, i otrzymałam informacje ze rozpatrzenie może potrwać do 30 dni. Spanikowałam że nie odzyskam kasy za dysk, tym bardziej że przesyłka nie była ubezpieczona i tak na prawdę nie wiadomo czy rzeczywiście dysk nie był uszkodzony przed wysyłką. Skorzystałam z formularza odstąpienia od umowy i odesłałam dysk. Na drugi dzień skontaktował się że mną kurier inpostu i został z pisany protokół reklamacyjny, którego scan oraz zdjęcia przesyłki przekazałam sprzedającemu. Sprzedający jednak opiera się ze zwrotem pieniędzy, ile dni muszę czekać max. i co zrobić jeżeli nie otrzymam zwrotu?? Pozdrawiam i dziękuję M.