Utracone niemieckie prawo jazdy

• Autor wątku Autor wątku piotrek3219
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

piotrek3219

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
7
Witam,

Chcialbym sie podpiac pod temat. Ponizej opisze swoj przypadek bo jest bardziej skomplikowany. W zeszlym roku (2014) zostalem zatrzymany przez niemiecka policje pod wplywem z 1,91 promila. W tym roku w kwietniu odbyla sie rozprawa karna na ktorej zostalem skazany na JESZCZE 7 miesiecy pozbawienia prawa jazdy (lacznie 14 miesiecy).

Nie mam zamiaru robic niemieckiego MPU (od 1,6 prom. wzwyz lub przy kilkukrotnej jezdzie po alkoholu).

Chcialbym sie zwrocic do polskiego wydzialu komunikacji o nowe prawo jazdy poniewaz przebywam i mieszkam w Polsce 186 dni w roku.

Problem jest tylko tego typu, ze posiadalem niemieckie prawko ktore kiedys przetlumaczylem na podstawie polskiego dokumentu. To niemieckie prawo jazdy zostalo mi zabrane i znajduje sie w aktach sprawy.

Jak rozwiazac to najprostsza droga? Wyroki sie nie rozciagaja wiec po zakonczeniu kary w listopadzie tego roku juz moglbym sie o polskie prawo jazdy ubiegac.

Dziekuje z gory

Chcialbym sie zwrocic do polskiego wydzialu komunikacji o nowe prawo jazdy poniewaz przebywam i mieszkam w Polsce 186 dni w roku
W Polsce mogłeś jeździć wyrabiając nowe prawo jazdy tylko jest problem co powiesz
utrata zagubienie czy zatrzymane w Niemczech za alkochol.

Nie mam zamiaru robic niemieckiego MPU (od 1,6 prom. wzwyz lub przy kilkukrotnej jezdzie po alkoholu).
Wobec tego w Niemczech nie jeżdzimy.

Powrót